José De Cauwer heeft bijzonder slecht nieuws voor Wout van Aert: "Als je hem ziet rijden ..."

door: AVL
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert schreef afgelopen vrijdag de derde etappe van de Ronde van de Algarve achter zijn naam en hengelde daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen binnen.

Ondanks de mooie overwinning vormt de eindoverwinning van de Portugese rittenkoers geen prioriteit voor Van Aert. Onze landgenoot wil zich in Portugal vooral klaarstomen voor het Vlaamse voorjaar waarin hij eindelijk de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix aan zijn palmares hoopt toe te voegen.

Traditiegetrouw lijkt Mathieu van der Poel opnieuw de voornaamste concurrent in de jacht van Van Aert op een groot monument. Analist José De Cauwer ziet het echter maar somber in voor de Kempenaar. De Cauwer verwacht namelijk dat Van der Poel, nóg meer dan vorig jaar, niet te stoppen zal zijn.

"Ik heb het gevoel dat dit het grand cru jaar van Mathieu van der Poel gaat worden", zo voorspelt de commentator in de podcast 'Derailleur'. "Ook al was dat vorig jaar ook al. Je hebt die olympische wegrit nog. Aan alles wat ik zie krijg ik dat gevoel. Als je hem ziet rijden…"