Jumbo Visma neemt opvallend besluit na vertrek van Primoz Roglic

door: BVDO
Primoz Roglic
Afbeelding bron: Photonews

Primoz Roglic trok de deur achter zich dicht bij Jumbo Visma. Vanaf volgend seizoen rijdt de Sloveen voor het Duitse BORA-hansgrohe.

Primoz Roglic voelde zich duidelijk niet gelukkig bij de gang van zaken bij Jumbo Visma. Dat liet hij meermaals blijken het afgelopen seizoen. De druppel om toch te vertrekken kwam er toen de mogelijke fusie met Soudal-QuickStep uitlekte en hij mogelijk in één team zou moeten rijden met Remco Evenepoel, waardoor hij nog minder kansen kreeg op grote overwinningen.

Merijn Zeeman, sportief directeur bij Jumbo Visma, heeft in de podcast Met Open Vizier laten weten dat de Nederlandse wielerploeg wel degelijk kijkt om een vervanger te vinden voor Roglic. Nochtans heeft de ploeg van Wout van Aert meer dan talent genoeg in huis om het vertrek van de Sloveen op te vangen.

“Ik hoop Primoz wel te kunnen vervangen”, zegt Zeeman. “Al is er momenteel geen instapklare invaller. Zonder Primoz zijn er minder moeilijke gesprekken, discussies en keuzes in de coachgroep. Aan de andere kant was hij wel zo veeleisend dat hij de ploeg naar een hoger niveau getild heeft.”