Jurgen Mettepenningen zet Sven Nys en co op hun plaats: "Wij maken die keuze wél"

door: JDH
Jurgen Mettepenningen
Afbeelding bron: Photonews

De Wereldbeker zorgt al een hele tijd voor heel wat discussie in het veldrijden. Maar voor Jurgen Mettepenningen bestaat er geen discussie over het al dan niet rijden. 

De veldrijders lijken tegenwoordig niet meer naar klassementen te kijken, wel naar welke crossen het best bij hun programma past. De Wereldbeker neemt een prominente plaats in op die kalender, met veertien manches in totaal. 

Dit weekend is er bijvoorbeeld het dubbele weekend van Kortrijk en Dublin. Onder meer Lars van der Haar, Fem van Empel en Puck Pieterse reden enkel in Kortrijk, zij maken de oversteek naar Dublin niet. 

De renners van Pauwels Sauzen-Bingoal rijden wel de dubbel. Het schrappen van crossen in de Wereldbeker is dan ook geen optie. "Voor mij is dat het meest prestigieuze klassement. Als de kalender uitkomt, duid ik alle Wereldbekercrossen met rood aan", zegt Jurgen Mettepenningen bij Het Nieuwsblad. 

 "In tegenstelling tot anderen maken wij wél de keuze om zo veel mogelijk te rijden", wijst Mettepenningen naar de ploeg van Sven Nys. "Alleen al uit respect voor onze eigen sponsors en de organisatoren die hun best doen om al die wedstrijden op poten te zetten."