Mettepenningen heeft slecht nieuws voor Van Aert: "Het zal héél moeilijk worden"

door: JDH
jurgen mettepenningen
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel maakte in Herentals gehakt van zijn tegenstanders in zijn eerste cross. Het zou wel eens een trend kunnen worden. 

Al na drie minuten reed Van der Poel weg in Herentals, de concurrentie trapte op zijn adem. Tom Pidcock werd er uiteindelijk tweede, Lars van der Haar derde. Wout van Aert was op stage in Spanje en deed dus niet mee.

Van Aert won in Essen zijn eerste cross van het seizoen, Pidcock won bij afwezigheid van Van der Poel in Namen. En zo hebben de Grote Drie al allemaal eens gewonnen dit seizoen. Vrijdag in Mol staat er een eerste duel tussen Van Aert en Van der Poel op het programma. 

Zaterdag in Antwerpen staan de Grote Drie voor het eerst samen aan de start. Maar volgens Jurgen Mettepenningen, manager van Pauwels Sauzen-Bingoal, zou het qua spanning wel eens kunnen tegenvallen. 

"Ik denk dat van der Poel gewoon superieur is", zei hij bij Play Sports. "Iedereen ziet wat wij ook zien. Ik denk dat het heel lastig wordt om hem te kloppen. Zowel Van Aert als Pidcock mogen ons verbazen, maar het zal héél moeilijk worden om een Mathieu in deze vorm te kloppen."