Pauwels Sauzen-Bingoal heeft voor dit weekend een strak plan met Iserbyt en co

door: BVDO
Jurgen Mettepenningen
Afbeelding bron: Photonews

De Wereldbekermanche van zondag in Dublin zorgt voor een logistieke nachtmerrie. Bij Pauwels Sauzen-Bingoal hopen ze dat hun strak plan goed uitpakt.

Zaterdag crossen in Kortrijk en zondag in Dublin. Het is niet bepaald een ideaal scenario voor de veldrijders, maar ook voor de entourage en het materiaal.

Omdat alles en iedereen overvliegen te duur is werden er bij Pauwels Sauzen-Bingoal keuzes gemaakt, zo geeft ploegleider Jurgen Mettepenningen mee bij Sporza.

“Vrijdag vertrekt er al een verzorger en mechanieker van onze ploeg met de boot vanuit Cherbourgh naar Ierland", legt Mettepenningen uit. “Die rijden in een materiaalvrachtwagen en komen daar zaterdagvoormiddag aan. Op dat moment vertrekken Leonie Bentveld en ploegleider Robby Cobbaert vanuit Zaventem met het vliegtuig.”

Voor de renners die in Kortrijk rijden wordt het een strak schema. “Zaterdagavond na de cross in Kortrijk springen Iserbyt, Vanthourenhout en Betsema in een auto om naar Zaventem te vertrekken. Daar hebben ze ’s avonds nog een vlucht. Voor middernacht hopen ze in het hotel te zijn.”