Kenny De Ketele stopt met fietsen en krijgt zeer mooi afscheid

door: CDC
Kenny De Ketele
Afbeelding bron: Photonews

Kenny De Ketele (36) houdt er na 17 seizoenen als profwielrenner mee op. Hij neemt afscheid in Rotterdam en mag er voor het eerst samen rijden met de Nederlander Niki Terpstra.

De Ketele won in zijn carrière heel wat prijzen. Hij haalde 17 medailles in het baanwielrennen en won 21 zesdaagsewedstrijden, waaronder vier keer de Zesdaagse van Gent. Hij behaalde ook 4 bronzen medailles op het WK en won 5 Europese titels op de piste. In 2012 te Melbourne veroverde hij samen met Gijs Van Hoecke het goud op de ploegkoers.

De Oost-Vlaming wilde eigenlijk 2 jaar terug al stoppen, na de Olympische Spelen van Tokio, maar die werden uitgesteld.  Meer nog, op training haalde hij recent nog zijn hoogste waarden ooit. De Ketele geeft dan ook aan dat stoppen niet eenvoudig was. Maar omdat Parijs nog drie jaar weg is, en de goesting vermindert, houdt hij er toch mee op.

De Zesdaagse van Rotterdam van 7 tot 12 december 2021 wordt nu zijn laatste koers, daar rijdt hij aan de zijde van de Nederlandse topper Niki Terpstra. "Ik kijk er zeer naar uit, want Niki is een machine, waar je beter samen dan tegen kan rijden.”

Download nu de gratis app van Redactie24