Michel Wuyts gaat in de clinch met andere wieleranalist over Evenepoel

door: BVDO
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Michel Wuyts zit niet verlegen om eens straf uit de hoek te komen. Hij reageert nu fors op uitspraken over Remco Evenepoel en de Giro.

Het was ex-wielrenner Michael Boogerd die stelde dat Primoz Roglic het in de Giro d’Italia zal halen van Remco Evenepoel. Michel Wuyts is het alvast helemaal niet eens met die stelling.

De analist geeft toe dat het er naar uitziet dat de ploeg van Jumbo Visma sterker is dan het blok van Soudal-QuickStep, maar dat betekent volgens Wuyts nog altijd niks voor de eindzege.

“Desondanks acht ik Evenepoel in staat om te winnen. Gezien zijn status en de overwinning in de Vuelta van vorig jaar, is hij dat ook aan zijn stand verplicht. Maar ik verwacht een spannend duel”, zegt hij aan Wielerrevue.

Misschien zijn er zelfs nog kapers op de kust. Elke ronde telt wel een grote verrassing die meedoet voor de hoofdprijs. “Het is echt te vroeg om te zeggen dat Evenepoel en Roglic het samen zullen uitvechten om de overwinning.”

Als het duel tussen Evenepoel en Roglic er komt, dan is Wuyts duidelijk. “Maar als puntje bij paaltje komt, vind ik Evenepoel de favoriet. Het is ook aan hem om die status uit te dragen en de tegenstrevers zijn wil op te leggen.”