Michel Wuyts slaat heel hard terug na kritiek van Johan Bruyneel

door: BVDO
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Het zit er stevig op tussen Johan Bruyneel en Michel Wuyts. De twee bestoken elkaar in interviews en met posts op sociale media.

Het verhaal begon met een podcast van Lance Armstrong waarin Johan Bruyneel bepaalde uitspraken deed over de koers. Michel Wuyts reageerde daarop met enkele straffe uitspraken in Het Laatste Nieuws.

In een uitgebreide post op Facebook deed Johan Bruyneel een boekje open over Michel Wuyts. Zo vertelde hij dat de wielercommentator ooit om een fiets gevraagd had aan de ploeg. Dat kan je in dit artikel nalezen.

Michel Wuyts legt die beschuldiging naast zich neer en zegt dat hij de fiets enkel een maand kreeg om te testen en zo zijn kennis over de koers kon uitbreiden. Na een maand gaf hij die terug. Wuyts reageerde met een geschreven reactie aan Het Nieuwsblad.

“Ik leg er de nadruk op dat ik op geen enkel moment om een fiets gevraagd heb. Ik heb daar zelfs vooraf geen seconde aan gedacht. Dat zou als werknemer van een openbare televisiezender of zender tout court wel heel dom geweest zijn. Vanwege nefast voor het imago. Het voorstel werd me out of the blue gedaan en mits goede afspraken leek het mij van een toegevoegde waarde in de uitvoering van mijn vak”, schrijft Wuyts.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24