Michel Wuyts ziet Jumbo Visma grote fouten maken met Wout van Aert

door: BVDO
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft een sterk seizoen gereden tot dusver. Toch ontbreken die grote overwinningen die je van hem al verwacht had dit jaar.

Op het Belgisch kampioenschap was het opnieuw niks voor Wout van Aert. Ook in Zwitserland was hij niet top. Hij won wel het BK tijdrijden, al weten we niet wat Remco Evenepoel zonder valpartij had kunnen betekenen.

“Ik denk dat de twee NK’s een boost voor hem zijn geweest, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij sinds de Tour van 2022, waarin hij dieper ging dan ooit, niet meer aan zijn doelen is geraakt die hij voorop stelde. En als je op zijn niveau zit, dan is enkel winnen wat telt, hè”, zegt Michel Wuyts in de podcast Wuyts & Vlaeminck.

Van Aert wil dit jaar schitteren in de Tour en op het WK in Glasgow, al zijn er ook de beperkingen die Jumbo Visma hem maar al te vaak oplegt. “Ik hoop dat hij meer ademruimte krijgt en zich niet hoeft op te offeren in het gebergte, zoals vorig jaar het geval was. Hij wil ook nog wereldkampioen worden. Ik hoop dat hij ook van groen kan afblijven. Fundamenteel aan zijn karakter is alleen dienstbaarheid. Hij offert zich graag op voor het geheel.”