Nederlandse bondscoach dropt bommetje: “Gaat Nys achter Iserbyt rijden op EK?”

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Zondag wordt het WK veldrijden gereden. Dat vindt plaats in het Franse Pontchâteau.

Bij de mannen lijken de Nederlanders en de Belgen de grote favorieten te zijn voor het EK veldrijden, met eigenlijk twee wielerploegen tegen elkaar.

Baloise Trek Lions (met Nederlanders Lars van der Haar, Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis en onze landgenoot Thibau Nys) en ook het Pauwels Sauzen-Bingoal van de Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

Dat ploegenspel is altijd al een gevaar geweest. “Volgend weekend rijden die mannen in het oranje, dus dan rijd je maar voor één ding en dat is je land. We proberen goede afspraken te maken”, zegt de Nederlandse bondscoach Gerben De Knegt.

Thibau Nys zit precies in een heel vervelende positie. “Daar kunnen wij alleen maar ons voordeel mee doen”, gaat de bondscoach verder. “Het kan allemaal wel een rol gaan spelen. Als Iserbyt weg is, zal Vanthourenhout niet rijden en kan Nys feitelijk ook niet rijden. Maar dat vraag ik me dan toch wel af, of hij dat niet gaat doen. Meestal zitten de Belgen het minst goed op een lijn.”

Veel tactieken hebben al gefaald op een kampioenschap in het veldrijden en ook heel veel verhalen doen altijd de ronde, maar nooit komt van beide ook maar iets uit.