Overbetaald? Yves Lampaert komt met stevig statement over zijn loon bij QuickStep

door: BVDO
Yves Lampaert
Afbeelding bron: Photonews

Soudal-QuickStep beleeft een moeilijk voorjaar. Hier en daar gaan stemmen op dat de renners van Patrick Lefevere te veel betaald worden.

Het voorjaar van de troepen van Patrick Lefevere is tot nu toe een grote ontgoocheling. Vaak komen de renners van QuickStep zelfs niet in beeld tijdens de uitzending.

Patrick Lefevere liet al weten dat hij misschien te veel contractverlengingen deed en mannen daarvoor ook te veel geld geeft.

“In mijn beginjaren zal ik wel onderbetaald geweest zijn en nu ben ik een beetje overbetaald. Het ene compenseert een beetje het andere”, zegt Yves Lampaert aan Het Nieuwsblad.

Hij kreeg alvast nog geen telefoontje van Lefevere dat het dringend tijd wordt om wat te laten zien. “Neen. Dat hoeft ook niet. Ik weet ook wel dat het beter moet. Ik leg mezelf genoeg druk op.”

Dat hij samen met Alaphilippe en Asgreen over zijn top heen is, daar wil Lampaert niet van weten. “Ik ben bezig aan mijn tiende seizoen in deze ploeg. Acht keer waren we super. Het is het tweede jaar na elkaar dat het in het voorjaar wat moeilijker gaat.”