Paul Herygers ziet de toekomst niet rooskleurig in voor Eli Iserbyt: "Het wordt heel moeilijk"

door: JDH
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt hielp zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout aan de Europese titel door op het juiste moment het gat te laten vallen. Maar Iserbyt zelf kon weer geen topuitslag rijden op een kampioenschap. 

Eli Iserbyt eindigde de voorbije twee jaar wel als derde op het WK veldrijden, maar was zelf nog maar één keer de beste op een kampioenschap bij de profs, het EK 2020. Op het BK stond hij zelfs nog maar één keer op het podium, in 2020. 

Iserbyt lijkt, in tegenstelling tot bij de jeugd, niet meer de man van de kampioenschappen. Bij de beloften werd Iserbyt twee keer wereldkampioen en ook één keer Europees kampioen. Maar bij de profs lijkt het dus niet meer te lukken. 

Paul Herygers vreest ook dat er niet meteen beterschap komt voor Iserbyt de komende jaren. "Iserbyt moet gewoon zo veel mogelijk koersen winnen voor de ploeg. Dat is de juiste formule. Toch blijft een kampioenschap meer hangen, ik weet dat als de beste", zegt hij bij Sporza. 

"Ik vrees dat het heel moeilijk zal worden om nog een trui te winnen. Als ik kijk waar het BK wordt gereden, dan lijkt het me ook een probleem om daar kampioen te worden", stelt Herygers nog.