Philippe Gilbert niet te spreken over voorstel voor zesde Monument in de koers

door: BVDO
Gilbert
Afbeelding bron: Photonews

In de koers zijn er op dit moment vijf grote Monumenten. In Italië gaan er de nodige stemmen op om er een zesde aan toe te voegen.

Ook dit jaar is het weer van dat. Italiaanse kranten en media dringen er op aan om van de Strade Bianche het zesde Monument te maken.

Met Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije zijn er momenteel al vijf Monumenten. Philippe Gilbert is geen fan voor een zesde Monument, zo laat hij weten aan La Capitale.

“Er is geen ruimte voor een zesde Monument op de kalender en als het absoluut noodzakelijk zou zijn om een zesde te kiezen, zou dat zeker niet de Strade Bianche zijn”, klinkt het bij onze landgenoot.

Hij zou nog liever kiezen voor de Clasica San Sebastian of de Amstel Gold Race als zesde Monument. Volgens Gilbert moet een Monument de nodige kilometers hebben, een heel lange geschiedenis en een bijzondere staat van dienst hebben.

De Strade Bianche bestaat pas sinds 2007 en heeft dus nog een en ander te bewijzen vooraleer het een Monument zou kunnen worden.