Ploeg van Wout van Aert krijgt stevige uitbrander: "Gaan geen vriendschappen bouwen"

door: JDH
jumbo-visma
Afbeelding bron: Photonews

Visma-Lease a Bike, de nieuwe naam van Jumbo-Visma, liet deze winter Primoz Roglic vertrekken. En daar lijkt het toch nog altijd moeilijk mee te hebben. 

Na acht jaar verliet Primoz Roglic dit jaar de Nederlandse topploeg. Hij ontbolsterde er helemaal en won 74 keer in het shirt van Jumbo-Visma. Met onder meer drie keer de Vuelta, de Giro, Luik-Bastenaken-Luik en goud op de Olympische tijdrit. 

Maar de komende twee jaar rijdt Roglic in het shirt van BORA-hansgrohe. De Sloveen probeert bij de Duitse ploeg nog een van de enigste gaatjes op zijn palmares te vullen: de Tour de France. Want bij Visma-Lease a Bike kreeg hij die kans niet meer. 

Het respect van Visma-Lease a Bike voor Roglic blijft wel gigantisch groot. En dat begint BORA-hansgrohe wel op de zenuwen te werken. "Ze proberen Primoz aan hun zijde te houden, door hem veel complimenten te geven", vertelde ploegleider Rolf Aldag bij In de Leiderstrui. 

"Dat is nu geschiedenis, Primoz is nu hier. En Visma-Lease a Bike, UAE Team Emirates en INEOS Grenadiers zijn onze tegenstanders. Er is veel respect, maar we gaan geen vriendschappen bouwen."