Remco Evenepoel bijt van zich na zware kritiek van Michel Wuyts: "We hebben er alles aan gedaan!"

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel verschijnt maandag aan de start van de Ronde van het Baskenland. Het wordt zijn eerste wedstrijd sinds Parijs-Nice, waarin onze landgenoot tweede werd in het algemeen klassement.

Evenepoel werd vooraf getipt als de absolute topfavoriet voor de eindzege in Parijs-Nice, maar de wereldkampioen tijdrijden moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Matteo Jorgenson. Het mislopen van de eindzege leverde Evenepoel ook de nodige kritiek op.

Zo was bijvoorbeeld analist Michel Wuyts bijzonder hard voor de kopman van Soudal Quick-Step. In een persconferentie in Spanje blikte Evenepoel nog eens terug op de kritiek en diende hij zijn criticasters ook van repliek.

"Het was soms wel wat teleurstellend om ze te lezen", zo vertelde hij. "Want ik geef altijd het beste van mezelf en de ploegmaats ook. We hebben er alles aan gedaan om die koers te winnen, maar nu blijkt ook dat Jorgenson wel goed bezig is."

"Er zijn gewoon bepaalde koerssituaties geweest waardoor het anders is uitgedraaid. Ik heb me een paar dagen gestoord aan de kritiek, maar nadien heb ik het gebruikt om er op training een procentje bij te doen."