Remco Evenepoel doorbreekt de stilte: “Kan ik moeilijk aanvaarden”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft voor het eerst van zich laten horen sinds zijn exit in de Giro. Hij wil het een en ander rechtzetten.

Voor Remco Evenepoel was de coronabesmetting en de exit uit de Giro d’Italia één van de zwaarste tegenslagen die hij in zijn carrière meemaakte.

“De wedstrijd verlaten met het coronavirus was een zeer abrupt einde van wat een mooi verhaal had kunnen worden. Zes maanden van volledige voorbereiding, alleen voor deze race. Opofferingen, lange dagen in de regen, lange periodes weg van huis. Alles ging volgens plan, maar zo gaat sport nu eenmaal. Ups en downs horen erbij en dat kan ik zonder enig probleem accepteren”, klinkt het op Instagram.

Hij reageerde ook op het artikel in La Gazzetto dello Sport waarin men schreef dat hij geen respect had voor de koers en vertrok omdat hij schrik had om te verliezen. “Wat wel moeilijk te aanvaarden is, zijn al de valse en negatieve commentaren die ik kreeg nadat ik de wedstrijd had moeten verlaten. Ik ben niet het type persoon dat zich gaat verstoppen of bang is om te verliezen. Dus dit is voor degenen die dat denken.”