Remco Evenepoel hoorde het na valpartij: “Ze riepen mij dat nog toe”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Drie minuten en het BK tijdrijden zat erop voor Remco Evenepoel. Hij ging in de tweede van een dubbele bocht onderuit en belandde in de gracht.

Remco Evenepoel had er duidelijk zin in om het BK tijdrijden te rijden, maar zijn enthousiasme zorgde echter al heel snel dat hij zichzelf uit de titelstrijd reed.

“Ik heb me na de start misschien wat te hard gesmeten”, kan er achteraf met een lach af. “Ik kwam niet aan mijn remmen en ik draaide niet verkeerd in dus, puur de natte weg. Ik was ook goed gestart en had vertrouwen.”

Evenepoel leek inderdaad heel goed vertrokken, misschien wat te goed zelfs. “Ik was bereid om risico’s te nemen in de … Ik ben gewoon weggeschoven, dat kan gebeuren. Ik wist meteen dat het voorbij was, door één foutje.”

Het goud was weg, maar misschien zat er toch nog wat in. “Na de passage aan de aankomst riepen ze mij toe dat ik het podium nog kon halen en dus heb alles gegeven. Het vertrouwen kwam opnieuw wat meer terug en ik pakte mijn bochten beter, maar uiteindelijk geen podium.”

Evenepoel werd uiteindelijk vierde, op 16 seconden van het podium. Door de valpartij verloor hij ongeveer een minuut tijd en nog eentje om weer op gang te komen. Het mag duidelijk zijn dat hij de overwinning zeker kon pakken.