Roglic heeft nog plannetje klaar in de Vuelta: “Het is nog niet over”

door: BVDO
Primoz Roglic
Afbeelding bron: Photonews

Primoz Roglic won woensdag de bergetappe op de Angliru. Hij staat nu op 1 minuut en 8 seconden van leider en ploegmaat Sep Kuss.

Het was weer enkel Jumbo Visma dat de klok sloeg in de Vuelta. De Nederlandse wielerploeg bezette de top drie in de rit en doet dat ook in het eindklassement.

Roglic won de etappe en blijft ook hopen op eindwinst. “Voor het eindklassement blijft alles mogelijk”, zei de Sloveen na afloop van de etappe. Mogelijk broedt hij nog op een plannetje voor de komende dagen.

Bahrain leek woensdag op weg naar de ritzege, maar toen ze wat trager gingen rijden zette Roglic door. “Ik ken deze beklimming heel goed en wou op dat bepaalde punt gaan aanvallen. Daar is het best steil en heel lastig. Zowat op drie kilometer van de eindmeet ging ik door. Enkel Vingegaard en Kuss konden mee.”

De leider moest echter lossen. “Op zo'n steile klim moet je je eigen tempo rijden. Het was jammer dat hij af moest haken. Maar het is nog niet over. Hij heeft die rode trui nog altijd. Ik heb hem gezegd dat hij moet blijven vechten. Alles is nog mogelijk.”