CEO Deceuninck haalt uit naar Patrick Lefevere na sponsorwissel: "Hij vergeet erbij te zeggen dat wij hem gered hebben"

door: CDC
Francis Van Eeckhout en patrick lefevere
Afbeelding bron: Photonews

De overstap van sponsor Deceuninck naar Alpecin-Fenix beroert de betrokken partijen meer dan ze zelf willen toegeven. Waar gisteren alles nog peis en vree leek, komt vandaag boven dat er toch barstjes zijn.

Eerder stelde Quick.Step manager Patrick Lefevere nog dat er geen vuiltje aan de lucht was. Hij had naar eigen zeggen "absoluut geen probleem" met de verandering en zei dat de pers op zoek was naar sensatie in nieuwsarme tijden. 

De CEO van Deceuninck, Francis Van Eeckhout laat nu toch wel een ander, meer emotioneel geluid horen. Aan Het Nieuwsblad komt hij terug op de zaak en laat toch blijk geven van spanningen met Lefevere. Zo wijst hij er op dat Leverere afkerig stond van dameswielrennen terwijl hij dat wel zag zitten.

Verder vindt Van Eeckhout dat Lefevere toch wat meer erkentelijk zou mogen zijn ten aanzien van Deceuninck: "Hij zegt dat wij goeie jaren hebben gehad als sponsor, maar hij vergeet erbij te zeggen dat wij hem gered hebben. Ik ben ontgoocheld dat hij dat zo snel vergeet nu hij succes heeft." 

Lees al het wielernieuws in de gratis app van Redactie24