Situatie bij Belgische veldrijders escaleert: "Ze wilden zich niet opofferen"

door: MAB
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Geen gouden medaille voor de Belgen op het WK veldrijden in Fayetville. De Brit Tom Pidcock toonde zich oppermachtig, Eli Iserbyt pakte uiteindelijk toch nog brons.

De frustraties na afloop van de koers waren groot, zeker omdat de samenwerking tussen de Belgische renners af en toe zoek was. "Te veel jongens wilden zich niet opofferen en voor hun eigen plekje rijden", vertelde Laurens Sweeck bij Sporza. "Als we met een paar hadden samengewerkt, konden we het gat kleiner gehouden hebben."

Al moeten de Belgen ook erkennen dat Pidcock gewoon onhoudbaar was in Fayetville. "Let op, ik ga niet zeggen dat Pidcock dan niet zou gewonnen hebben. Het is zeker verdiend, maar een extra medaille was mogelijk geweest."

Volgens bronzen medaillewinnaar Eli Iserbyt heeft de Belgische selectie het onderste uit de kan moeten halen. "Het tempo lag hoog, maar dat van Pidcock nog hoger. Gezien de verhoudingen was dit het maximaal haalbare. Lars reed een snelle tweede helft van de wedstrijd en Tom breidde zijn kloof snel uit."