Sven Nys duidelijk over waarde van cross zonder Van Aert en Van der Poel

door: BVDO
Sven Nys
Afbeelding bron: Photonews

Het crossseizoen begint pas op 15 oktober. Daar hebben de keuzes van Wout van Aert en Mathieu van der Poel veel mee te maken.

De cross krimpt duidelijk in. Niemand staat immers te springen om in september en oktober te organiseren, omdat toppers als Mathieu van der Poel en Wout van Aert dan nog niet meerijden. Zo werden de crossen van Kruibeke en Lokeren geschrapt.

Het seizoen zal ook dit jaar starten zonder de twee grote tenoren. “Ik snap die atleten, die moeten ergens rust gaan pakken. Dat ze blijven crossen, is een zege. Zij zorgen voor veel aandacht. Maar het gevolg is dat iedereen in de kerstperiode wil organiseren”, zegt Sven Nys in Het Nieuwsblad.

Toch kan de cross wel degelijk iets betekenen zonder Van Aert en Van der Poel. “Toch blijf ik erop hameren dat we vorige winter ook zonder Wout of Mathieu mooie wedstrijden hebben gezien. Leuk voor de kijker. Ja, maar Wout en Mathieu zijn er niet bij, hoor ik dan vaak. Akkoord, maar het was mooi om naar te kijken en daar willen we naartoe: dat de cross attractief blijft, ook in oktober.”

En na Van Aert en Van der Poel komen er nieuwe namen opzetten. “Tegelijk gaan er altijd weer nieuwe mannen opstaan die de cross speciaal maken. Wie dat zal zijn, dat moeten we afwachten, maar dat is al veertig jaar zo. Dus waarom zou dat binnen tien jaar niet nog kunnen?”

Tags Sven Nys