Team Visma legt lat niet hoog in tijdrit: dit denkt Cian Uijtdebroeks ervan

door: BVDO
cian uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag staat een fikse tijdrit op het programma in de Giro. Het is uitkijken wat Cian Uijtdebroeks kan presteren.

Tijdrijden is al een tijdje niet meer het ding van Cian Uijtdebroeks, ook al was hij bij de jeugd nog eens Europees kampioen. Bij BORA-hansgrohe werd er geen aandacht meer aan besteed.

Bij Visma Lease a Bike leggen ze de lat dan ook niet hoog voor vandaag. Naar Pogacar wordt zelfs niet gekeken, ploegleider Maarten Wynants zegt dat een minuut tijdsverlies op Arensman, Tiberi en Thomas een heel goed resultaat zou zijn.

“Ik leef er zeker niet negatief naar toe”, zegt Uijtdebroeks aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb er zelfs zin in. In een grote ronde draait zo’n tijdrit meer om frisheid dan power. Ik heb veel aan mijn tijdrit gewerkt en de weersomstandigheden zien er goed uit.”

Toch blijft zo weinig mogelijk tijd verliezen de hoofdopdracht. “Ik wil er geen cijfer op plakken. Als ik tegen mijn grote concurrenten weinig tijd verlies en wie weet zelfs op een paar concurrenten tijd kan pakken, ben ik blij.”

Al moet hij ook in de witte trui van Castelli rijden en niet in zijn eigen tijdritpak van AGU. “Ik rijd liever in mijn eigen pak, maar die witte trui zal extra motivatie geven om er vol voor te gaan”, besluit onze landgenoot.