Tom Boonen en Michel Wuyts maken balans op: "Hij is dé ontdekking" en "Puur natuurtalent"

door: MAB
Tom Boonen
Afbeelding bron: Photonews

Het klassieke wielervoorjaar kwam vorige weekend met Luik-Bastenaken-Luik ten einde. Tom Boonen en Michel Wuyts bespraken de prestaties van alle ploegen uitvoering in hun podcast. 

En één renner werd door beide analisten bestempeld als de revelatie van het afgelopen voorjaar. De Eritreeër Biniam Girmay schreef wielergeschiedenis door als eerste Afrikaan ooit Gent-Wevelgem te winnen. Een prestatie die niet snel vergeten zal worden. 

"Girmay is voor mij dé ontdekking. Harelbeke was voor mij nog indrukwekkender dan Gent-Wevelgem winnen, hoe hij daar reed ook richting Paterberg en dergelijke … wow", klonk het in Wuyts & Boonen.

"Als je in de koers zit weet je hoe moeilijk dat is om in de E3 te rijden. De uitslag is dan niet het belangrijkste. Het is een héél moeilijke wedstrijd qua positionering en als je daar je plaatsje kan tussen afdwingen, zonder parcourskennis. Zonder geschiedenis in die wedstrijd tegen de wereldtop overal zitten waar je moet zitten, dat is puur natuurtalent. Echt superstraf, heel veel feeling. Dat geeft me vertrouwen naar de toekomst toe, echt een verademing."