Tom Boonen haalt keihard uit nadat hij beschuldigd wordt van dopinggebruik

door: BVDO
Tom Boonen
Afbeelding bron: Photonews

Johan Bruyneel en Tom Boonen zitten stevig te bekvechten over het dopinggebruik in de koers. Dat gebeurde rond de documentaire over Patrick Lefevere.

In de docureeks rond Patrick Lefevere 'Godfather van de koers' laat Tom Boonen weten dat hij gepakt zou zijn geweest voor dopinggebruik als hij niet vertrokken was bij de ploeg van Johan Bruyneel waar hij zijn carrière als wielrenner begon.

Bruyneel beschuldigde Tom Boonen expliciet van dopinggebruik in zijn grote overwinningen. “Hij was de beste van zijn generatie. Als de tweede, de derde, de vijfde doping gebruikten, kan ik me niet voorstellen dat je de beste bent zonder doping”, is Bruyneel heel duidelijk bij Het Laatste Nieuws.

Tom Boonen laat dat niet zomaar passeren. “Johan zegt dat hij nooit kan geloven dat iemand zuiver een koers wint. Waarom kijkt hij dan? En waarom krijgt hij het woord en bekladt hij de wielersport, na alle schade die hij al heeft berokkend?”, klinkt het.

Boonen zegt dat hij van de generatie is die constant vragen moest beantwoorden na wat Bruyneel allemaal veroorzaakt heeft.