Trainer die Van Aert achterliet legt uit waarom Roglic niet te zien was in Parijs-Nice

door: BVDO
Primoz Roglic
Afbeelding bron: Photonews

Primoz Roglic zegde zijn contract bij Jumbo Visma op. Hij rijdt ondertussen voor BORA-hansgrohe, maar een succes werd zijn eerste rittenkoers niet.

Remco Evenepoel zou ik Parijs-Nice met Primoz Roglic de strijd moeten aanbinden, maar de ex-renner van Jumbo Visma kwam er helemaal niet aan te pas.

Marc Lamberts, de trainer die Wout van Aert achterliet om Roglic te volgen naar BORA-hansgrohe, legt in Het Nieuwsblad uit waarom het nog niet lukte.

Het is een zoektocht naar de juiste voeding en supplementen. “Het is een kwestie van opnieuw te vinden wat er werkt voor Primoz”, klinkt het, want BORA-hansgrohe werkt met een ander merk.

Volgens Lamberts is Roglic op niveau. “Niet top, maar dat is hij begin maart ook de voorbije jaren niet geweest. Ik weet dat het misschien belachelijk klinkt, maar Parijs-Nice ging echt om aanpassen aan nieuwe voeding, nieuwe kleding, een nieuwe fiets.”

Conditioneel is er dus niks mis met Roglic, zo voegt Lamberts er nog aan toe. “En dat op zich is dat een positief signaal”, besluit onze landgenoot.