Trainer van Eli Iserbyt doet straffe bekentenis over eerste Belgische titel in de cross

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt werd dit jaar voor het eerst Belgisch kampioen veldrijden. De puzzelstukken vielen eindelijk helemaal in elkaar.

Eli Iserbyt was er tot dit jaar nog nooit in geslaagd om de Belgische titel in het veldrijden te veroveren. Daar kwam nu verandering in in Meulebeke.

Trainer Rudi Van de Sompel is blij dat het zover gekomen is, want eigenlijk zag het er helemaal niet goed uit omdat Iserbyt een veel te druk programma had.

“Een piek zagen we bij hem deze winter niet, maar hij reed wel een volledig seizoen op hoog niveau. Als je klassementen wilt winnen, moet dat. En Eli wil dat”, klinkt het in De Krant van West-Vlaanderen.

Alle klassementen winnen lukte echter niet. De fout lag volgens Van de Sompel in de euforie. “Ik vroeg geregeld hoe Eli zich voelde. Natuurlijk voelde hij zich fris, want het ging allemaal vanzelf en hij streed zelfs voor de zege met Van Aert.”

Toen zijn lichaam plots tegenstribbelde was dat volgens Van de Sompel te wijten aan te weinig drinken tijdens de drukke kerstperiode. “Maar anderzijds heeft net dat hem twee weken later de Belgische titel opgeleverd”, doet hij ook een straffe bekentenis.