Vader Adrie van der Poel reageert op twijfels van zoon Mathieu als crosser

door: JDH
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel twijfelt aan zijn toekomst als crosser, doordat zijn doelen steeds meer op de weg liggen. Vader Adrie van der Poel begrijpt hem. 

Mathieu van der Poel is naar Spanje verhuist en kan daar trainen in de zon en zich in alle rust voorbereiden op het wegseizoen. Dat is een van de redenen waarom Van der Poel niet meer zou afzakken naar de cross. 

"Ik snap hem wel", zegt zijn vader Adrie van der Poel aan Wielerflits. "Bij elke cross die je rijdt – en dat geldt ook voor Wout van Aert – is het gewoon keidruk bij die bussen. Dat zijn de verplichtingen, de andere kant van de medaille."

"Vanuit dat oogpunt begrijp ik wel dat hij weleens een winter wil hebben zonder dat gedoe. Het is best wel belastend allemaal. Het vraagt energie." Al is er nog geen definitieve beslissing genomen of Van der Poel volgend jaar zal crossen. 

"Wij als ploeg en als ouders staan voor hem klaar. Als hij volgend jaar weer tien crossjes wil rijden, zullen we hem ondersteunen waar we kunnen. Dat zien we later wel weer."