“Verrot”: Vader Mathieu van der Poel spaart veldrijder die kritiek op Wereldbeker heeft niet

door: BVDO
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag wordt de GP Adrie van der Poel gereden. Die maakt al jaren deel uit van de Wereldbeker.

De Wereldbeker veldrijden ligt al een tijdje onder vuur, maar voor Adrie van der Poel, de vader van Mathieu, moet er geen grote discussie gevoerd worden.

“Ik vind dat er behoorlijk wat zeurpieten zijn. Lars van der Haar noemt de puntentelling van de Wereldbeker ‘verrot’, maar dan zeg ik: ‘Lars, had ze nou gewoon allemaal gereden. Dan stond je nu dik aan de leiding.’”, is Adrie heel erg duidelijk in Het Nieuwsblad.

Van der Poel begrijpt dat Van der Haar niet alles wil rijden, maar dan moet hij achteraf ook niet klagen over de puntentelling.

Eli Iserbyt is voor mij de verdiende winnaar van de Wereldbeker. Hij zegt aan het begin van het seizoen: ik rijd alles, veertig crossen op een jaar. Nadien zeurt hij er ook niet meer over.”

Vaak klinkt de kritiek dat het programma te zwaar is, maar daar moet Van der Poel niks van weten. “Veertig crossen is veertig uur koersen. In de Tour zit je dan aan de helft, want in de Tour zit je in totaal tachtig uur op de fiets. Op drie weken, niet op drie maanden.”