Victor Campenaerts heeft duidelijke boodschap voor fans nu hij weer gaat koersen

door: BVDO
Victor Campenaerts
Afbeelding bron: Photonews

Bijna drie maanden zat Victor Campenaerts aan de kant. Hij had een gebroken ruggenwervel die moest herstellen.

De revalidatie heeft lang geduurd, maar zondag is Victor Campenaerts opnieuw te bewonderen in het peloton. Dan rijdt hij mee in de Dauphiné. De renner van Lotto Dstny heeft een heel duidelijke boodschap voor zijn supporters.

“Voor alle duidelijkheid, ik start zonder enige ambitie. Alhoewel, neen, dat is niet waar. De koers uitrijden, dat is mijn ambitie. Daarnaast ga ik vooral andere jongens helpen, zoals Maxim Van Gils die ook lang op hoogtestage ging”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

De Tour de France is geen optie dit seizoen, al was dat ook voor de start van het seizoen al zo. “Als mijn revalidatie sneller was verlopen dan verhoopt, was dat misschien een realistisch doel geweest. Maar dan had ik op tijd op hoogtestage moeten kunnen gaan in Livigno. Met vier weken doorgedreven training de Dauphiné rijden is al aan de optimistische kant.”

Ergens een ritje of een eendagswedstrijd winnen is volgens Campenaerts een realistische doelstelling voor dit seizoen. Dat zou het meer dan geslaagd maken, klinkt het nog.