Visma Lease A Bike zegt waarom Primoz Roglic het zo moeilijk had en weg wou

door: BVDO
Vingegaard - Roglic
Afbeelding bron: Photonews

Primoz Roglic had nog een contract voor twee seizoenen bij Visma Lease A Bike. Hij verkoos echter om naar BORA-hansgrohe over te stappen.

Het voorbije jaar en zeker toen de fusiegeruchten met Soudal-QuickStep opdoken liet Primoz Roglic meer en meer zijn ongenoegen horen over zijn positie binnen de ploeg.

Dat bevestigt ook sportief directeur Merijn Zeeman in de wielerpodcast In Het Wiel. “Ik heb de afgelopen jaren heel veel gesprekken gevoerd met Primoz. Toen Jonas Vingegaard écht doorbrak, veranderde er wel iets voor Primoz.”

Roglic is immers zelf een winnaarstype. “Aan de ene kant vond hij het heel erg mooi en was hij enorm trots op de ontwikkeling van het team. Maar aan de andere kant haalt hij heel veel motivatie uit zelf winnen. Dat is voor hem echt de drijfveer om het allemaal te doen. Ik voelde dus wel dat het voor Primoz steeds moeilijker werd.”

Toch wilde het toenmalige Jumbo Visma hem niet zomaar laten gaan, want nu wordt hij een grote concurrent. “Ik wilde hem ook niet zomaar loslaten, omdat hij enorm belangrijk voor ons was. Ik weet dat Jonas iedereen kan hebben, maar ook dat Primoz ons nog heel vaak gaat verslaan. Op sommige aankomsten is hij haast niet te kloppen.”