Wereldkampioen Mathieu van der Poel komt met uitleg over zijn nieuwe verslaving

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel zal nog een tijdje niet in koers te zien zijn, hij herstelt nog na het WK veldrijden. De Nederlander zal wellicht nog veel op de golfbaan te vinden zijn. 

Mathieu van der Poel is helemaal weg van golfen, zelfs verslaafd noemde hij het ooit in een post op zijn sociale media. De ochtend na het WK veldrijden in Tabor stond de wereldkampioen alweer op de golfbaan in Antwerpen. Vorige week dook Van der Poel nog op met ex-voetballer Jelle Van Damme. 

Wat trekt Van der Poel nu toch zo aan in het golfen? "De moeilijkheid trekt me aan. Je kunt het nooit helemaal onder de knie krijgen: zelfs de groten der aarde sukkelen soms nog", zegt hij bij HUMO. 

In de koers is dat anders, daar kan Van der Poel er nog iets van maken bij een slechte dag. Er zijn ook weinig parallellen tussen golf en wielrennen, vindt Van der Poel.

"Misschien vind ik het daarom zo leuk? Ik hou van de rust van golf. Het helpt me om de druk van de koers los te laten." En daar heeft Van der Poel door zijn drukke leven ook veel nood aan.