Wout van Aert en Remco Evenepoel reageren op forse kritiek die ze krijgen

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

In de Ronde van Zwitserland werd de rit van zaterdag geneutraliseerd. In de laatste 25 kilometer ging Remco Evenepoel wel in de aanval en dat werd niet geapprecieerd.

De tijden werden op 25 kilometer van het einde opgenomen, op vraag van de familie van de overleden Gino Mäder. Wie dat wou, kon nog strijden voor de ritzege. Remco Evenepoel deed dat en won de etappe. Hij droeg de zege op aan de overleden renner. Het feit dat hij nog in de aanval ging werd niet door iedereen geapprecieerd en daar kwam fikse kritiek op.

“Het was de wens van de ouders van Gino Mäder, om de wedstrijd verder te zetten”, vertelde Evenepoel aan Het Laatste Nieuws. “Laten we dan maar racen, dacht ik.”

Ook Wout van Aert koerste volop mee in de finale van de etappe. “Ik denk niet dat we iemand er een dienst mee hadden bewezen door helemaal geen wedstrijd te houden.”

Veel renners kwamen Evenepoel, als wereldkampioen, vragen wat er mogelijk was in die laatste 25 kilometer, maar dat wist hij zelf eerst niet. “Daarom ben ik eerst met oudere, meer ervaren renners gaan praten, zoals Romain Bardet en Jakob Fuglsang. Ik wilde hun ideeën kennen. Ik ben wereldkampioen, maar het is niet dat ik me ook de patron voel.”