Pakkende getuigenis: Collega-renner blikt voor het eerst terug op tragisch ongeval van Gino Mäder

door: AVL
gino mäder
Afbeelding bron: Photonews

16 juni 2023 was een zwarte dag in de geschiedenis van het mondiale wielrennen. De 24-jarige renner Gino Mäder overleed die dag aan de verwondingen van een zware val in de Ronde van Zwitserland.

De tragische gebeurtenis zorgde voor een gigantische scholgolf in de hele wielerwereld. Ook de Amerikaan Magnus Sheffield, die net als Mäder betrokken raakte bij de valpartij, blikt nog steeds met hartverscheurende gevoelens terug op de feiten. Het 21-jarige talent deelde via de ploegsite van zijn team INEOS Grenadiers voor het eerst zijn verhaal.

"Ik herinner me zo ongeveer alles van die dag. Van het wakker worden in mijn bed de ochtend van de etappe, tot het moment dat ik bijkwam nadat ik uit de operatiekamer van het ziekenhuis was gereden", zo getuigt Sheffield. Nadat ik was afgevoerd, kreeg ik te horen dat Gino naar een nabijgelegen ziekenhuis was gebracht. Ik heb gehoord dat hij een geweldig persoon was en mijn gedachten blijven bij zijn familie en vrienden."

"Het ongeluk herinnerde me eraan hoe kwetsbaar het leven kan zijn. Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik nog leef, dat ik kan lopen en op profniveau kan blijven koersen", zo vervolgt de Amerikaan. "Dit seizoen had ik het gevoel dat ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en in mijn leven was begonnen."