Clouseau zit met een groot probleem

door: LHX
Clouseau
Afbeelding bron: Photonews

Dit jaar bestaat Clouseau veertig jaar en dat moet uiteraard uitgebreid gevierd worden. In december en januari geven Kris en Koen Wauters maar liefst dertien shows in het Sportpaleis.

Het begon met een aankondiging van één show in het Sportpaleis, maar de tickets vlogen zó snel de deur uit dat er nog twaalf aan werden toegevoegd. Dat Clouseau na veertig jaar nog steeds razend populair is, is onmiskenbaar.

Dergelijke shows vergen uiteraard heel wat voorbereiding, en daar zijn Kris en Koen Wauters al volop mee bezig. De meest cruciale vraag is misschien wel welke nummers ze zullen spelen.

Bij het opstellen van een setlist zijn ze echter op een groot probleem gebotst: hoe vat je in godsnaam veertig jaar repertoire samen? "We hebben aan alle mensen gezegd: we gaan alle nummers die je kent spelen", vertelt Koen aan Het Laatste Nieuws.

"Dat blijken er heel veel te zijn", vervolgt hij. Hij en Kris hebben een lijst van nummers gemaakt waarvan ze vinden dat die écht niet mogen ontbreken, en dat zijn er al 29. "En dan hebben we een lijst van nummers waarvan wij denken: wij willen die heel graag spelen en de mensen gaan dat ook wel tof vinden. Dat zijn er 23. Dus we komen aan 52 nummers."

Het staat vast dat dat véél te veel is, zowel voor het publiek als voor Clouseau zelf, die die show maar liefst dertien keer moeten doen. "Dus we gaan moeten schrappen", is de pijnlijke conclusie.