Boonen spreekt kritiek op Van der Poel en Pogacar tegen: "Als je dat weet..."

door: JDH
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel domineerde het voorbije voorjaar met lange solo's. Veel mensen haakten dan ook af omdat ze het niet meer spannend vonden. 

Pogacar pakte uit met lange solo's in de Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik, Van der Poel in de E3 Saxo Classic, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Enkel in Gent-Wevelgem was er wat spanning. 

Het gevoel bij het wielerpubliek leefde dat het voorjaar saai was. "Ik begrijp dat dit gevoel bestaat bij het grote publiek", zegt Tom Boonen bij L'Avenir. "Als je een wielerkenner bent of een voormalig renner zoals ik, zie je de dingen niet noodzakelijk in hetzelfde licht."

"Als je weet wat er nodig is in termen van fysieke prestaties, is het ongelooflijk en je kunt niet anders dan je petje voor hem afnemen", breekt Boonen een lans voor Pogacar en Van der Poel. 

Toch moet Boonen toegeven dat het niet altijd even spannend was. "Maar het is waar dat we qua spanning in de finale van de koers al beter hebben gezien. Niemand gaat voor de tv zitten om een renner een twee uur durende solo te zien rijden."