Bart De Wever vertelt hoe Paul Magnette met hem lachte over federale regering

door: BVDO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA hield zondag een partijcongres in Gent. Daar sprak De Wever zijn intenties uit om premier te worden, als de kiezer hem dat mandaat geeft.

N-VA ligt al de hele duur van de regering in de clinch met Vivaldi. Dat wil hij nog maar eens benadrukken in de rush naar de verkiezingen van 9 juni.

De verdediging van de Vlaamse welvaart is voor de voorzitter van N-VA het allerbelangrijkste punt. Zo stipte hij de toegenomen schuld van de federale regering, maar ook de hoge belastingsdruk nog eens aan.

Dat de PS nog meer sociale uitgaven wil doen en nog meer belastingen wil creëren begrijpt De Wever helemaal niet, zo liet hij op het congres in Gent weten.

“Onze studiedienst telde ruim 10 miljard aan nieuwe belastingen in het programma. Toen ik dat voorlegde aan Magnette, lachte hij opnieuw: het is een beetje meer. En hij deed niet eens een poging om tegen te spreken dat het noorden daarvan 70 tot 80 procent zal moeten betalen”, klinkt het.

“De hardwerkende Vlaming is met kop en schouders de meest gepluimde kip van allemaal. Gedaan met Vivaldi, gedaan met de hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen, gedaan met besturen zonder Vlaamse meerderheid.”