Erg pijnlijk voor Natalia: "Bang om af te gaan"

door: STG
Natalia en Koen Wauters in 'The Voice van Vlaanderen'
Afbeelding bron: VTM

Binnenkort weten we wie ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Op 14 januari zal de winnaar live gekozen worden tijdens een grote liveshow in Paleis 12.

Het is nu al uitkijken naar de preselecties voor Eurosong. De VRT laat op dit moment nog niet veel in zijn kaarten kijken wat de plannen betreft, maar maakte twee weken geleden wel de deelnemers bekend.

Opvallend is toch wel dat vooral de grote namen het laten afweten. In Dag Allemaal zegt kenner André Vermeulen dan ook meteen waar het op staat. Zo lijkt het erop dat de bekendere artiesten bang zijn om af te gaan.

“Neem nu Natalia die zegt dat ze rechtstreeks wil gaan: ik vind dat een zwaktebod, zo’n hele preselectie opeisen voor jezelf omdat je de concurrentie niet aandurft in eigen land”, vertelt hij.

Een beslissing die André ook wel begrijpt. "Als ze ‘Eurosong’ verliest, zal haar ster misschien minder fel gaan schijnen. De ontgoocheling is nu eenmaal extra groot als je in eigen land verliest”, klinkt het.

“Maar Natalia laat zo wel een unieke kans voorbijgaan om zich aan Europa te tonen”, aldus André. Het Songfestival zou zo maar eens haar doorbraak in het buitenland kunnen betekenen", besluit André.

Tags Natalia