Karen Damen doet boekje open over Miguel Wiels: "Hij gaat keikwaad zijn als hij dit hoort"

door: COS
Miguel Wiels in 'The Masked Singer'
Afbeelding bron: VTM

Karen Damen was onlangs te gast bij Luc Appermont in 'De Zoete Inval' op Radio2. De actrice en zangeres deed plots haar boekje open over Miguel Wiels.

"Laten jullie zich ook soms inspireren of halen jullie de mosterd bij anderen?", vroeg Luc Appermont zich af. "Kun je dat eens aan Miguel Wiels vragen?", lacht Karen Damen. "Als hij zijn nieuw nummer had geschreven, dan was het alle drie om het eerst raden van welk nummer hij het gepikt had."

"Allez, nee, waar hij de mosterd gehaald had, maar wij noemden dat gepikt", verduidelijkt Karen. "Hij moest altijd lachen, maar verklapte het nooit, tot we het zelf hadden geraden. 'Tele Romeo', dat is Gloria Gaynor, 'I Will Survive'."

"Hij zei dat zelf nooit, maar dan ontdekten wij dat en dan moest hij zo eens lachen. Hij doet dat goed, ze. Hij zorgt ervoor dat hij net niet genoeg pikt, zodat hij niet kan aangeklaagd worden."

"Da's geniaal hoe hij dat doet. Het is altijd zo net niet. 'MamaSé', da's Nik Kershaw, 'The Riddle', punt. Maar toch niet. Die gaat keikwaad zijn als hij dit hoort", bedenkt Karen zich.

Familie van Gloria Gaynor

Enkele dagen later reageert Miguel Wiels bij Radio2. "Die Karen, dat is nogal een kadet zeg. Dat die echt zo'n beroepsgeheimen gewoon op de radio gaat gooien", klinkt het bij de componist.

"Het is waar dat ik bij het schrijven van bepaalde liedjes mij graag baseer op dingen die mijn grote voorbeelden zijn. Zoals The Beatles of ABBA. Die hebben een grote invloed op mij gehad. 'Wie heb ik aan de lijn', is wel een beetje familie van Gloria Gaynor. Dat klopt wel", besluit Miguel.