Koen Wauters geschokt door hardnekkige roddels over hem en Natalia: "Dit is de stap te ver"

door: COS
Natalia en Koen Wauters in 'The Voice'
Afbeelding bron: VTM

Koen Wauters en Kris Wauters vieren volgend jaar het 40-jarig bestaan van Clouseau. In 1989 kwam de doorbraak van de groep er.

Koen Wauters werd niet alleen bekend als zanger, maar brak ook door als presentator bij gloednieuwe zender VTM. Zijn bekendheid ging soms ook gepaard met minder fraaie momenten. Zo werd Koen enkele jaren geleden slachtoffer van hardnekkige roddels.

"Er was bijvoorbeeld een roddel over Natalia en mij. Wij zijn betrapt ergens op de achterbank van auto op een parking, ik weet niet waar. Da's de roddel. ik kan je met de hand op het hart zeggen: het is een roddel, het is niet waar, het is niet gebeurd", vertelt Koen in 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

"Maar dat krijgt zo'n proporties en ik krijg dat via zoveel verschillende manieren te horen. Pers is zelfs gaan checken in die politiezone of er een pv was opgemaakt, want 'we waren betrapt door een politieagent'. Dus iemand moet dat beginnen vertellen zijn."

Speelplaats

Op een bepaald moment probeerde Koen zelf te achterhalen hoe de roddel ontstaan was. "Want dat ging zo ver dat dat tot op de speelplaats van de kinderen kwam. En dan denk ik: wacht, dit is de stap te ver. Ik bel naar Natalia en die zegt: 'Ik ben dat zo muug als kou pap.' Ik zeg: 'Ik ook. Zullen we anders met een camera naar die politieagent gaan die ons zogezegd betrapt heeft?'"

Natalia stemde in. Koen stelde het voor aan een journalist, maar die heeft uiteindelijk geweigerd om dat te doen. "Ik weet nog altijd niet waarom. Ik had hem beloofd: 'Ga mee met Natalia en mezelf en we bezorgen je het meest bekeken filmpje van dit jaar op sociale media.'"

"Wat mij zo tegen de borst stuit is dat veel mensen niet beseffen hoe schadelijk zo'n roddeltje kan zijn. En iedereen doet daaraan mee. Je kan je daar niet tegen verweren", besluit Koen Wauters.