Koen Wauters heeft de knoop doorgehakt na scheiding: "Dit heb ik mezelf voorgenomen"

door: COS
Afbeelding bron: GoPlay

Koen Wauters gaat met Clouseau een gigantisch feestjaar tegemoet. Voor het 40-jarig bestaan van de groep staan Koen en Kris Wauters in 2024 en 2025 maar liefst tien keer in het Sportpaleis.

Koen Wauters staat al zo'n 34 jaar in de spotlights. Als zanger, maar ook als presentator bij VTM. Vroeger gaf Koen in de media geregeld wat prijs over zijn privéleven. Dat is sinds enkele jaren minder het geval.

"Toen Valerie en ik gescheiden zijn, is er zoveel geschreven geweest. Dat was zo buiten proportie dat ik er echt een zodanige degout van gekregen had, dat ik dacht: ik praat alleen nog over promotionele dingen", zegt Koen bij 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

"Bij Clouseau kan dat vaak nog privé worden, want ik schrijf bijna altijd nummers over dingen die me echt overkomen zijn of over hoe ik me echt voel", merkt de zanger en presentator op.

"Ik heb voor mezelf voorgenomen dat ik over mijn privéleven nu niks meer over ga vertellen", zegt Koen. "Ik zou dit twee jaar geleden altijd geweigerd hebben. Vorig jaar zelfs nog", zegt hij over het VRT Canvas-programma.

"Ik snap het ook wel dat veel mensen die fan zijn van mij als zanger natuurlijk die dingen willen weten. Maar je mag toch nog altijd zelf beslissen wat. Je hebt al zo weinig van jezelf", besluit hij.