Koen Wauters maakt zich zorgen om bekende Belg: “Hopelijk gaat het nu beter met hem”

door: PMN
Afbeelding bron: GoPlay

Koen Wauters wordt volgend jaar weer één van de coaches in ‘The Voice van Vlaanderen’. Het wordt een speciaal jaar voor hem want hij treedt met Clouseau ook weer verschillende keren op in het Sportpaleis.

Koen Wauters werd door Het Laatste Nieuws gevraagd om zijn drie favorieten Belgen van het jaar op een rijtje te zetten. Dat is een opvallend lijstje geworden.

Op de derde plaats staat Rik Devillé. Hij bracht het misbruik in de kerk mee aan het licht.

In de docu ‘Godvergeten’ kreeg hij ook een stem. “Rik Devillé heeft zoveel bewijzen bijgehouden, bijna een levenswerk, jammer genoeg. Chapeau dat hij voor zoveel mensen iets heeft kunnen betekenen”, vertelt Koen.

Lotte Kopecky staat voor Koen op de tweede plaats. “Moest ik jong zijn en ik zie zo iemand als haar, dan zou mij dat zeker inspireren om zelf nog wat extra te doen en een tandje bij te steken”, vertelt Koen.

Maar wie is Koen zijn ‘Belg van het jaar?’ De zanger koos voor Olivier Vandecasteele. Die kon na een lange gevangenschap in Iran geruild worden tegen een andere gevangene in ons land en zo weer herenigd worden met zijn familie.

“Net omdat hij Belg is, is daar zo hard aan gesleurd geweest om hem terug naar België te krijgen, uiteindelijk met resultaat”, bedenkt Koen zich. “Ik hoop dat het, stilaan maar zeker, beter gaat met die man.”