Laura Tesoro krijgt het te horen van haar mama: "Moeten mensen niet weten"

door: STG
Afbeelding bron: VTM

Laura Tesoro is al enkele jaren gelukkig in de liefde. Vorig weekend veroorzaakte ze nog heel wat reacties na een open gesprek over anticonceptie.

Laura Tesoro heeft voor het eerst gereageerd op de reacties na haar passage in 'De Weekwatchers'. "Ik was 16 en ik had een lief. En ik vroeg aan ons moeder: 'Ik wil graag de pil.'", klonk het toen, waarna haar moeder haar meenam naar de gyneacoloog.

"Het is toch goed dat je dat allemaal laat controleren", zegt Laura zich bij 'Goeiemorgen Morgen!' op Radio2. Al vond haar mama dat ze net iets te open was. "Ze vond dat vooral raar dat ik had gedeeld met de wereld dat ik ondertussen de pil niet meer gebruik, maar de NuvaRing.

"En mama had zoiets van: dat moeten de mensen toch niet weten? Het ging er eigenlijk over dat veel jongeren de pil niet meer willen pakken. Sommige mensen krijgen daar gewichtsschommelingen en ook moodswings van. Ik had dat ook. Ik ben dan de ring beginnen gebruiken", zegt Laura.

"Ik vind dat een betere optie dan niets meer pakken. Dat is de enige reden waarom ik dat gezegd heb, omdat ik wil dat jongeren beseffen dat dat wel belangrijk is, maar dat er ook andere opties zijn."