Leen Dendievel praat voor het eerst over abortus: "Je voelt je gefaald"

door: LHX
Leen Dendievel.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Leen Dendievel is bij het grote publiek bekend van haar rol in 'Thuis'. Momenteel legt ze zich echter vooral toe op het schrijven van boeken.

Donderdagavond kwam Leen Dendievel in 'De tafel van Gert' haar kersverse boek voorstellen, 'De zin van een kind'. Daar vertelde ze onder meer over haar keuze om geen kinderen te krijgen.

Dat is iets waar ze het al eerder over heeft gehad, maar één ding heeft ze nog nooit verteld: op haar negentiende onderging ze een abortus. "Voor die keuze sta je niet graag", ondervond ze.

"Je hebt alleen maar slechte opties. Ofwel kies je voor jezelf en doe je een abortus. Ofwel kies je voor je kind en weet je niet wat de toekomst brengt." Ze stond op het punt om te gaan studeren en besloot om te kiezen voor haar carrière die ze voor ogen had.

Ze weet dat er veel mensen zijn die vinden dat ze maar wat voorzichtiger had moeten zijn, maar ze benadrukt dat ze wel degelijk anticonceptie had gebruikt. "We hebben een condoom gebruikt, die is gescheurd. Ik heb de morning-afterpil genomen", klinkt het.

Leen wist dan wel zeker dat ze geen kinderen wilde, toch is het voor haar een rouwproces geweest. "Je voelt je schuldig, je voelt je beschaamd, je voelt je gefaald. Ik ben altijd een heel verantwoordelijk meisje geweest, nog altijd. En toch ben je ineens 'één van hen'."