Minister Ben Weyts bijzonder boos op Camille en haalt scherp uit

door: PMN
Camille

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft op de sociale media zijn ongenoegen geuit over zangeres CAMILLE. Hij haalde scherp uit. Er komen daar heel wat reacties op.

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) is niet te spreken over de nieuwe videoclip van Camille Dhont. Op zijn sociale media neemt hij dan ook geen blad voor de mond.

In de nieuwe videoclip van Camille haalt ze vanonder de kerstboom een puppy vandaag. Minister Weyts trok grote ogen toen hij het zag.

“Leg alsjeblieft geen dieren onder de kerstboom”, reageert de minister op X. “Het moet altijd een bewuste en weloverwogen keuze zijn om een dier in huis te halen. Want anders eindigt het vaak in dierenleed.”

De reacties op het bericht zijn erg verdeeld. Sommigen zijn het eens met minister Weyts en benadrukken dat het erg belangrijk is om goed na te denken voor je een huisdier neemt.

Anderen reageren dan weer door te zeggen dat het perfect mogelijk is dat je goed gaat zorgen voor een diertje dat je cadeau gekregen hebt.

Het management van Camille reageerde bij Het Laatste Nieuws al op de heisa. “We zijn blij dat de minister zich, net zoals wij, bekommert om het welzijn van de dieren. Maar we geven graag nog eens mee dat een videoclip een fictieve fantasiewereld is.”