Natalia wil taboe doorbreken: "Ik doe dat ook, hé"

door: LHX
Natalia en Apollo
Afbeelding bron: Instagram @nataliamusic

Vorig jaar stapte Natalia naar de rechtbank nadat ze op Instagram doodsbedreigingen had gekregen. De vrouw die ze uitte is niet komen opdagen, maar binnenkort wordt ze aan een psychiatrisch onderzoek onderworpen om te achterhalen of ze toerekeningsvatbaar is.

Voor Natalia is het duidelijk: als je zomaar in het openbaar iemand dood wenst zonder duidelijke reden, moet er toch iets mis zijn met je. Toch toont ze zich ook mild. Op Joe belicht ze het belang van goede psychologische hulp.

"Er wordt veel te weinig aandacht geschonken aan het mentale welzijn van de mensen", zegt ze. "Dat is zó belangrijk en dat zou absoluut geen taboe meer mogen zijn."

Ze vindt dat mensen echt hulp moeten inroepen als ze zich slecht voelen. "Ik doe dat ook, hé. Ik ga ook om de zoveel tijd eens naar de psycholoog. Ik heb dat nodig."

Volgens haar zijn er niet alleen te weinig mensen die dat aandurven, maar ligt het probleem ook bij de overheid. "Er is veel te weinig budget uitgetrokken voor mensen die het nodig hebben maar het niet kunnen betalen", klinkt het.

Tags Natalia