Niels Destadsbader deelt emotionele boodschap: "Word ik heel ongelukkig van"

door: LHX
Niels Destadsbader in 'De Ideale Wereld'
Afbeelding bron: VRT MAX

Het voorbije jaar heeft Niels Destadsbader heel wat bagger over zich heen gekregen. Op Qmusic reageert hij met een duidelijke boodschap.

'Jezelf zijn', de nieuwe single van Niels Destadsbader en Miguel Wiels, gaat onder meer over hoe kwetsend online haat kan zijn. Niels heeft het de afgelopen tijd aan den lijve kunnen ondervinden.

"Ik heb het voorbije jaar veel kritiek gekregen van bepaalde journalisten", zegt hij. "Daar is op zich niks mis mee, maar er moet ook een vorm van respect en ethiek zijn en ik heb wel het gevoel dat sommigen die grens overschreden hebben." 

Bovenop de krantenartikels kwamen dan ook nog eens massaal veel negatieve reacties. "Ik ben een volwassen man en kan het wel een plaats geven. Maar als ik dan lees dat een 14-jarige jongen uit het leven stapt, omdat hij op sociale media gepest wordt, dan word ik daar heel ongelukkig van. Dan denk ik: waar zijn we mee bezig?"

Daarom heeft hij een belangrijke boodschap aan iedereen die luistert. "Als je zelf ook iets achterlaat onder een foto, denk daar even twee seconden over na. Je mag dat doen, maar denk ook na over de gevolgen."