Niels Destadsbader doet ontzettend belangrijke oproep: "Een kleine moeite die voor zoveel mensen iets kan betekenen"

door: LHX
Niels Destadsbader
Afbeelding bron: Instagram @niels_destadsbader

Niels Destadsbader is peter van KickCancer en bezoekt daarom een paar keer per jaar de afdeling kinderoncologie in het UZ van Leuven en Gent. Daar maakte hij kennis met de driejarige Rachèle.

Rachèle heeft een zeldzame beenmergziekte. Ze moet al meer dan een half jaar bloedtransfusies krijgen omdat ze te weinig bloed aanmaakt. Een stamceldonor vinden zou een oplossing zijn, maar door de unieke weefselstructuur van Rachèles witte bloedcellen is het ontzettend moeilijk om een compatibele donor te vinden.

Daarom doet Niels een belangrijke oproep op Qmusic. "Het blijkt heel simpel te zijn. Je moet gewoon stamceldonor.be bezoeken. Je kan je daar aanmelden. Dat duurt letterlijk twee minuten, ik heb het ook gedaan."

"Je moet dan een paar vragen invullen en dan kan het zijn dat ze je vragen. Je moet dan even een bloedtestje doen, en dan kan het zijn dat je de komende jaren wordt opgeroepen als donor."

"Als je weet dat het voor ons zo'n kleine moeite is en dat het voor zoveel mensen zoveel kan betekenen, dan denk ik: potverdekke, dan moeten we dat gewoon samen doen", vindt hij.