Niels Destadsbader straks in spektakelmusical '14-18': 'Dit vindt werkgever VRT ervan'

door: COS
Niels Destadsbader
Afbeelding bron: Instagram @niels_destadsbader

Niels Destadsbader gaat een erg drukke periode tegemoet. Deze maand starten de opnames van het gloednieuwe muziekprogramma 'Ik vraag het aan'.

Niels Destadsbader zal zijn muzikale carrière een tijdje op een laag pitje zetten. Niels heeft het de komende tijd namelijk enorm druk. Naast zijn werk voor VRT zal Niels ook in een musical te zien zijn. Hij kreeg de rol van Albert in de spektakelmusical '14-18'.

Studio 100 contacteerde Niels de afgelopen jaren al voor 'Daens', '40-45' en 'Red Star Line', maar zijn agenda liet het nooit toe. Vier maanden lang zal Niels' agenda in het teken staan van '14-18'. Hij speelt tien voorstellingen per week.

"Da’s een periode waarin ik bijna niks anders kan doen", zegt Niels, die exclusief aan de slag is voor VRT. Ondanks dat exclusiviteitscontract ging VRT toch akkoord. "VRT juicht dat alleen maar toe dat ik én presenteer én liedjes schrijf én zing én nu ook nog een musical ga doen", zegt Niels aan Het Laatste Nieuws.

"Het maakt je als artiest alleen maar beter, dus de bazen hebben hun best gedaan om samen met Studio 100 de puzzel geweldig te laten kloppen. Ook al was dat niet simpel, want het wordt net héél druk op VRT-gebied", aldus Niels.