Regi niet te spreken over wat hij ziet bij Niels Destadsbader: "Klopt niet"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Sinds zijn veelbesproken overstap naar de VRT heeft Niels Destadsbader nog maar weinig spectaculaire dingen gedaan. Daar komt de laatste tijd heel wat commentaar op, vooral omdat hij een monsterbedrag verdient, terwijl andere VRT-werknemers ontslagen worden.

Regi, die al heel wat met Niels Destadsbader heeft samengewerkt, vindt het triest om te zien. Overal waar hij komt zegt hij iedereen goeiedag: elke medewerker, elke cameraman, elke fan", zegt hij op Radio 2. 

"Hij is heel zijn leven tegen iedereen vriendelijk geweest, hij heeft nooit iets verkeerds gedaan. Hij verdient dan wel een smak geld en opeens is iedereen boos. Ik snap niet waarom hij zo hard aangepakt wordt, terwijl hij nooit iets fundamenteel mis gedaan heeft."

Ook vindt hij dat Niels' loon niet per se buiten proportie is, zeker niet als je het vergelijkt met toplonen van voetballers en ceo's. "Het is ook de markt van presentatoren. Als dat de prijzen zijn, ga je niet ineens zeggen: ik ga voor 500 euro werken voor de VRT."

"In het begin was dat wel leuk, zo wat grapjes maken over het feit dat hij veel verdient", klinkt het. "Maar nu is het veel te hard. Het klopt niet."

Download nu de gratis app van Redactie24