Specialist twijfelt geen seconde: “Of carrière van Laura Tesoro nu voorbij is?”

door: PMN
Laura Tesoro
Afbeelding bron: Photonews

Laura Tesoro zorgde zaterdagavond voor een opmerkelijk moment. De zangeres zwaaide zaterdagavond tijdens haar optreden met de Palestijnse vlag. Daar is heel veel reactie op gekomen.

Zaterdagavond was er in Mechelen een Vlaams volksfeest ter ere van het Belgische EU-voorzitterschap. Dat feest werd echter verstoord door actievoerders die slogans scandeerden en met vlaggen in het publiek stonden te zwaaien.

Er volgde daarna een onderbreking. Na die onderbreking moest Laura Tesoro optreden. “Jullie zijn supermoedig”, zei ze. Daarna zwaaide ze met de Palestijnse vlag.

“Maar dat betekent niet dat ik voor Hamas ben”, verduidelijkte de zangeres een dag later. “Het betekent ook niet dat ik Joden haat en ook niet dat het oké is om onschuldige burgers te doden. Het betekent dat ik wil alle genocides en oorlogen stoppen.”

Baldwin Van Gorp is communicatiespecialist aan de KU Leuven. Hij spreekt in Het Nieuwsblad klare taal na het optreden van Laura. “Het is verkeerd om haar af te schrijven als naïef of fout.”

Van Gorp twijfelt er niet aan dat het management van Laura het liever anders hadden gezien. “Ze zullen wel gezucht hebben”, bedenkt hij zich. “Waarschijnlijk hebben ze Laura gezegd dat ze dit de volgende keer met hen moeten doorpraten.”

Is dit het einde van haar carrière? “Ik denk niet dat ze een bom gelegd heeft onder haar eigen carrière", denkt Van Gorp. "Ze heeft de vlag niet bovengehaald tijdens een optreden van ‘The Voice’, hé. Dit is gebeurd in zeer specifieke context, en zo weten we intussen, in een opwelling.”